Velibor Petković novi predsednik niškog Društva književnika

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velibor Petković novi predsednik niškog Društva književnika

Dugogodišnji novinar i asistent na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu Velibor Petković, izabran je za predsednika Društva književnika i književnih prevodilaca Niša, koje postoji već deceniju.

Nakon redovne godišnje i izborne skupštine Društva književnika je, kažu, usledila živa diskusija u kojoj su prisutni govorili o veoma lošem stanje u kulturi, statusu književnika i odnosu Države i Grada prema kulturnim radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i umetnicima.

Istaknuto je da Društvo i posle decenije postojanja i dalje nema svoje prostorije i nikakvu podršku Grada iako okuplja najrelevantnije niške književnike - ističu u Društvu.

Izabrani su i novi članovi Društva i njega će ubuduće činiti književna kritičarka i doktorantkinja filologije na Filozofskom fakultetu u Nišu Jelena S. Mladenović, prevodilac, esejista i bilingvalni pesnik koji živi u Atini Momčilo Radić, novinar i urednik RTS-a Borivoje Ugrinović i pesnikinja Mirjana Baltazarević.

Novo Predsedništvo činiće Aleksandar Kostadinović, Vladimir Stanimirović, Željko Mitić, Velibor Petković i Dalibor Popović. Za članove nadzornog odbora izabrani su Ivan Cvetanović, Dragan J. Ristić i Zoran Pešić Sigma - kažu u Društvu.

Društvo književnika je najavilo konferenciju za medije na kojoj će govoriti o tome kako da ono postane vidljivije u društvu, a gradskim institucijama će skrenuti pažnju na istoriju, značaj i ulogu koje Društvo ima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.