Vedro, a zeleno nebo za male heroje

Izvor: RadioCity.rs, 15.Feb.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vedro, a zeleno nebo za male heroje

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je obeležio 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.
Cilj nam je da što više ljudi podrži akciju I ja se borim, da prikupimo novac za završetak novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja, da pružimo podršku porodicama dece koja se bore i da pustimo balone u znak sećanja na onu decu koja se nisu izborila sa ovom bolešću“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kaže Marija Tomić ispred NURDORA, za City radio.
Za opremanje nove dečje hemato-onkologije u Nišu neophodno je da se sakupi još 25 miliona dinara. Nova humanitarna akcija koja će trajati naredna 3 meseca “Stare stvari za novu nadu” sprovodi se preko portala halooglasi.com. Novac od prodaje polovnih stvari preko ove platforme namenjen je izgradnji niške klinike za decu obolelu od raka.

Inače, kako je povodom obeležavanja 15. februara, Međunarodnog dana dece obolele od malignih bolesti saopštio Institut za javno zdravlje, najzastupljeniji oblici raka su leukemije, tumori mozga i limfomi. Uprkos dobrim rezultatima lečenja, maligne bolesti su čak i u razvijenim zemljama i dalje drugi po učestalosti uzrok smrtnosti kod dece uzrasta do 14 godina.

Ovaj dan obeležava se u cilju edukacije i efikasnog sprovođenja svih mera koje će omogućiti ranu dijagnostiku, adekvatnu terapiju, rehabilitaciju i bolji kvalitet života dece obolele od malignih tumora.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baloni podrške za obolele mališane i u Nišu

Izvor: juGmedia, 15.Feb.2017

Nekoliko stotina stanovnika Niša okupilo se danas na platou kod tržnog centra „Kalča“ kako bi zajedno sa članovima i volonterima Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležili 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka...U znak podrške mališanima koji se leče...

Nastavak na juGmedia...

Vranjanci donacijama pomažu opremanje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2017

Kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama u akciji Nurdora povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, u Vranju je danas prikupljeno 36.310 dinara. Novac koji je prikupljan u još 37 gradova Srbije, namenjen je za opremanje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.