Večeras Čupin memorijal u dvorištu Univerziteta

Izvor: RadioCity.rs, 17.Sep.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras Čupin memorijal u dvorištu Univerziteta

Kramer, Fantomski Baroni, Thick Skin, Jam Station i Polaznici škole “MusicLand” nova su imena ovogodišnjeg Čupinog memorijala. Oni će, zajedno sa bendovima Revolution, Hibridna Perverzija i Kuća, nastupiti na tradicionalnom koncertu “Čupin Rock Memorijal”, kojim će biti obeležena desetogodišnjica od smrti Zorana Radosavljevića Čupe.
Dolaskom na koncert uvek se rado odazovu i mladi ali i već dokazani bendovi, jer je poznato da je Čupa drage volje pomagao svim muzičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kada im je to bilo potrebno. Svi se sa radošću sećaju kako im je besplatno davao prostor u kafiću Rock i pozajmljivao opremu za svirke.
„Baš je pomagao mlade bendove, koji su sada te srednje generacije pa se oni sećaju i sa zadovoljstvom sviraju na ovakvom festivalu“, rekao je Dejan Dinić, organizator memorijala i urednik Balkanrock portala.
Memorijal u Čupinu čast ove godine kao jubilarni nema takmičarski karakter, ali je uvek odlična prilika da mladi i neafirmisani bendovi nastupe pred velikom publikom i na velikoj bini.

Hibridna perverzija je bend iz Niša kome će prva svirka biti upravo na Čupinom memorijalu, a dva dana kasnije nastupiće i na Balkanrock festivalu, gde će se takmičiti sa još četiri benda. Bubnjarka iz Hibridne perverzije rekla nam je da su obe manifestacije izuzetna mogućnost da se pokažu publici i sviraju autorske pesme.
Čupin memorijal humanitarnog karaktera
Na inicijativu novinarke Blica Vesne Torović organizovano je prikupljanje pomoći za ugrožene od poplava u Tekiji, Kladovu, Majdanpeku i Negotinu.

Svi koji mogu neka donesu večeras u Banovinu hranu za bebe, pelene, sredstva za higijenu, konzerviranu hranu i flaširanu vodu. Nema potrebe za donošenjem garderobe, jer to sada nije neophodno, kažu organizatori.
Čupa memorijal je posvećen Zoranu Radosavljeviću Čupi, nekadašnjem direktoru Niškog kulturnog centra, dugogodišnjem basisti niške Galije i velikom kulturnom radniku.
Čupa je preminuo 6. septembra 2004. godine posle teške bolesti. Prvo izdanje festivala posvećenog Čupi organizovano je 2005. godine, a drugo ime memorijala je „Najvažnije je biti zdrav“, kao poziv na borbu protiv raka.
Festival se ove godine održava u organizaciji Čupinih prijatelja i uz podršku Udruženja građana Balkanrock i Studentskog Kulturnog Centra Niš. Ulaz je besplatan, a program počinje u 20 sati.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.