Veće plate za većnike u Opštini Crveni Krst

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veće plate za većnike u Opštini Crveni Krst

Dok nakon prošlogodišnjeg smanjenja zarada od 10 odsto država najavljuje novo stezanje kaiša, funkcioneri niške Gradske opštine Crveni Krst od prošlog meseca primaju 10 odsto veće plate.

Prosečna NETO plata opštinskog većnika u Crvenom Krstu je do sada bila oko 63.000, a nakon odluke Administrativnog odbora Skupštine Opštine od prošlog meseca je bezmalo 70.000 dinara i to bez "minulog rada". Pored većnika, osnovica za obračun plate je povećana i načelniku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opštinske uprave.

Međutim, predsednik Opštine Miroslav Milutinović (SNS) kaže da "nije reč o povećanju, već o izjednačavanju sa ostalim niškim opštinama".

Koeficijent za većnike kod nas je bio 6,5 a ostalim opštinama je 7. Mi smo samo to uskladili - kaže Milutinović.

Milutinović tvrdi da i pored toga mnogi funkcioneri u Crvenom Krstu imaju manje plate od svojih kolega u ostalim niškim opštinama, a da su ukinute i "stimulacije" koje su bile i do 30 odsto na osnovnu platu.

Mesec dana pre nego što sam ja postao predsednik je za tu funkciju smanjen koeficijent i mene je dočekala 30 odsto manja plata - kaže Milutinović.

Inače, predsednik Opštine bi, po predviđenim koeficijentima, mesečno trebalo da zarađuje oko 85.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.