Vaterpolisti Naisa ostvarili prvu prvenstvenu pobedu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Naisa ostvarili prvu prvenstvenu pobedu

Posle poraza u 1. kolu od Beograda u gostima, vaterpolisti niškog Naisa su na svom Čairu pobedom od jednog gola razlike 11:10 nad ekipom Dunava osvojili prve bodove u novoj sezoni.

Niški tim je do pobede vodio Đorđe Lekić sa 3 pogotka, dok je najefikasniji u gostujućem sastavu bio Ben Plumbton, strelac 4 gola.

Nakon vođstva Naisa od 2:1 u prvoj četvrtini, vaterpolisti Dunava zaigrali su bolje u drugom periodu i preokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rezultat na 4:3, a konačan ishod prvog poluvremena postavio je kapiten Nišlija Nemanja Šilj - 4:4.

U nastavku je utakmica obilovala uzbuđenjima. Preko Lekića i Živića Nais je poveo 8:5, ali su do kraja treće četvrtine gosti smanjili zaostatak na 8:7.

Niški sastav je bolje otvorio poslednji kvartal, poveo sa 11:8 i ta serija ispostavila se kao ključna za trijumf u ovom meču. Beograđani su do kraja meča uspeli da ublaže poraz i serijom od 2:0 postave konačan rezultat 11:10.

Svoj naredni meč Nišlije će odigrati već u sredu kada će na Čairu gostovati ekipa Valjeva u 1/8 finala Kupa Srbije, a završnica ovog takmičenja biće odigrana upravo u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.