Uzrok pomora ribe u Gabrovačkoj reci još nepoznat

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2020, 11:45

Uzrok pomora ribe u Gabrovačkoj reci još nepoznat

Rezultati analize uginule ribe u Gabrovačkoj reci su gotovi, ali još nisu stigli u Niš, navode u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu. Uzrok pomora trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje, a ako je bilo trovanja, tražiće se krivci u daljoj istrazi.

Nakon pomora u Gabrovačkoj reci u sredu popodne 6. maja, uginulu ribu ribočuvari su odneli na beogradski Veterinarski institut radi ispitivanja, po nalogu tužilaštva. Analiza je završena, kažu da je potrajala zbog okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pandemije, a rezultati će biti obelodanjeni do kraja nedelje.

Najverovatnija dalja procedura - ukoliko je došlo do pomora ribe usled nekog spoljašnjeg faktora - trovanja ili slično, onda se vrši upoređivanje sa uzorcima vode koji su, takođe, uzeti sa lica mesta. Tu je radila i policija, prikupljali su obaveštenja iz okolnih objekata, pa gledamo da li možemo da dovedemo u vezu jedno s drugim - kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Preduslov za dalju istragu jeste nalaz veštaka.

Veliki pomor ribe u Gabrovačkoj reci izazvao je pažnju javnosti, a iz Ribočuvarske službe procenili su da je bilo par hiljada uginule ribe.

Ovakva procena nekima se činila preteranom, međutim, Nikola Kumanović iz Ribočuvarske službe objasnio je ranije da je reč o beloj ribi koja je sitna, da je mnogo komada proteklo vodom, a neke završile na dnu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.