Uskoro kreće modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Mar.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kreće modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad

Modernizacija pruge od Niša do Dimitrovgrada, odnosno deonica od Sićeva do Dimitrovgrada dužine oko 80 kilometara najzreliji je od projekata.

Ovo je juče razmatrao Nacionalni odbor za infrastrukturu i koji će ići vrlo brzo u realizaciju, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

"Tu idemo na kompletne građevinske radove, na rekonstrukciju pruge i na pripremu za eletrifikaciju. To je jedina deonica >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pruge na celokupnom Koridoru 10 od Austrije do Turske koja nije elektrificirana", rekao je Tanjugu Poledica.

Prema njegovim rečima, u taj projekat će se ići sa kombinacijom finansiranja - 50 odsto će biti finansiran iz donatorskih sredstava, takozvanog investicionog okvira za Zapadni Balkan, dok će 50 odsto biti iz Evropske investicione banke.

Ističe i da se pored tog na listi od 23 prioritetna projekta nalaze i projekti u oblasti putne infrastrukture, a to je autoput od Niša do Prištine, od Požege do granice sa Crnom Gorom, autoput od Beograda do Vršca.

Kako je rekao, radi se praktično o mreži autoputeva koja nas povezuje sa susedima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.