Uručena nagrada novinarki Južnih vesti

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena nagrada novinarki "Južnih vesti"

Novinarki "Južnih vesti" Mariji Vučić je na svečanosti u beogradskom Media centru uručena prva nagrada koju je za doprinos borbi protiv ilegalne trgovine osvojila na konkursu "I ja kažem NE ilegalnoj trgovini".

Serija od više od 20 tekstova o sivoj ekonomiji, čije je raznovrsne oblike istraživala punih 5 meseci, obezbedila je Vučićevoj da bude prva među 6 nagrađenih novinara.

Počastvovana sam što sam dobila ovu nagradu na samom početku karijere, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali mi je još draže ako sam makar malo doprinela da se o temi sive ekonomije malo vise govori u niškim medijima - kaže Vučićeva.

Pre dodele nagrada održana je i tribina „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“ na kojoj su predstavnici medija, relevantnih državnih službi, privrede i građana još jednom poslali poruku javnosti na negativne posledice sive ekonomije po državu i građane.

Na platu od 20ak hiljada uz poreze nemoguće je izdržati i to tera u sivu ekonomiju. - Marija Vučić iz @juznevesti na tribini @ijakazemne

Ostali nagrađeni novinari su Dijana Subotički Miletić sa Televizije VK iz Kikinde i RTV, Tamara Tankosić sa RTS-a, Bratislav Ilić sa B92, Marko Smiljković, novinar portala "Građanin" i Marko Lopušina iz "Večernjih novosti".

O nagrađenim novinarima odlučivao je tročlani žiri, koji su činili novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Anđela Milivojević, Ivan Radak iz NALED-a i Ljubica Maksimović iz Centra za razvoj liderstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nagrada za novinara B92 Bratislava Ilića

Izvor: B92, 29.Sep.2015

Za prilog "Nelegalna seča šume kod manastrira Prohor Pčinjski" nagradu u okviru projekta "I ja kažem NE ilegalnoj trgovini" dobio je novinar B92 Bratislav Ilić..."U bilo kojoj oblasti možete da pronađete priču o nelegalnoj trgovini. Ako vam kao novinaru nedostaje inspiracije, veoma je važno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.