Upoznavanje sa istorijom Niša na besplatnim turama

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznavanje sa istorijom Niša na besplatnim turama

Svi koji žele da nauče više o istorijatu Niša, mogu doći u subotu 28. februara od 10 sati ispred Gradske kuće kako bi, najpre pešice a onda i autobusom, sa profesionalnim turističkim vodičima krenuli u obilazak grada i okoline.

Za obilazak su obezbeđena dva autobusa, kažu organizatori iz Udruženja turističkih vodiča Niš. Jednim će putnici ići do Medijane, Ćele kule, logora “Crveni krst” i Tvrđave, a drugi će ići do Niške Banje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Zainteresovani će, kako kažu, u ovom trosatnom turističkom obilasku moći da nauče dosta zanimljivih stvari o istoriji svog grada.

Najpre ćemo krenuti u obilazak užeg centra Niša pešice, gde ćemo okupljenima govoriti o Nišu u vreme Turaka. U pešačkim turama nam se mogu pridružiti čak i prolaznici, a kasnije svi koji imaju karte kreću sa nama autobusima u obilazak istorijskih lokaliteta i Niške Banje - kaže Zorica Đorđević, jedan od vodiča.

Obilazak se organizuje povodom Svetskog dana turističkih vodiča, a sve što zainteresovani treba da urade jeste da podignu besplatne karte u Turističkoj organizaciji Niš, u Voždovoj ulici broj 5.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U subotu obilazak turističkih znamenitosti grada Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Feb.2015

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, Udruženje turističkih vodiča i Turistička organizacija Niša, organizovali su za zainteresovane u obilazak grada Niša i njegove okoline...Sve Nišlije i posetioci grada, 28. februara, imaće priliku da obiđu jednim organizovanim autobusom, Medianu, Ćele...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.