Univerzitet u Nišu proslavio 45 godina postojanja

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Jun.2010, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzitet u Nišu proslavio 45 godina postojanja

NIŠ - Uručivanjem priznanja najboljim diplomiranim studentima, Univerzitet u Nišu obeležio je svoj dan i 45-godišnjicu od osnivanja. Na svečanoj sednici, u velikoj sali Univerziteta, govorio je rektor te visokoškolske ustanove Miroljub Grozdanović, a održan je i svečani koncert Akademskog hora Studentskog kulturnog centra univerziteta.

Niški univerzitet ima 13 fakulteta i u toku su pripreme za osnivanje još dve ustanove u njegovom sastavu - Bogoslovskog i Poljoprivrednog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Na fakultetima tog univerziteta studira oko 29.000 studenata na svim nivoima studija, uključujući i strane državljane i to najviše iz Grčke, Makedonije, Bugarske, Turske, ali i iz drugih država. Nastavu izvodi 1.558 nastavnika i saradnika.

Od osnivanja do školske 2009/2010. godine na Univerzitetu je diplomiralo 49.512 studenata, od kojih su 1.323 strani državljani.

Univerzitet u Nišu osnovan je 15. juna 1965, formiranjem prvih visokoškolskih ustanova pod okriljem Univerziteta u Beogradu. Univerzitet će u školskoj 2010/11. upisati oko 4.500 brucoša, od čega je 2.878 mesta predviđeno za školovanje o trošku budžeta.

Za samofinansirajuće studente, najskuplja školarina je na Fakultetu umetnosti i iznosi 100.000 dinara, koliko je i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, dok je školovanje najjeftinije na Elektronskom i Mašinskom fakultetu, 45.000 dinara.

Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar ministarstva prof. dr Radivoje Mitrović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.