Umetnici “zauzeli” Balkansku ulicu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Nov.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnici “zauzeli” Balkansku ulicu (VIDEO)

Balkanska ulica danas je bila mesto inspiracije mladih niških umetnika. Za saobraćaj je bila zatvorena, a umesto vozila u njoj su bili parkirani štafelaji, boje, slikarske palete, pozornica. Cilj je bio da se Balkanska pretvori u Monmartr na nekoliko sati, a inicijatori akcije “Za lepši Niš“ rade na tome da ovaj kvart u centru grada uskoro i postane mesto gde će Nišlije uživati u stvaraštvu talentovanih umetnika.
Učenici Umetničke škole su iz svojih učionica izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na ulicu. Balkansku – na čijem se kraju nalazi spomenik Nadeždi Petrović, umetnici od čije se smrti ove godine obeležava čitav jedan vek.
U sklopu akcije “Za lepši Niš“ čiji je cilj da istakne do sada skrivenu lepotu Balkanske i Davidove ulice ofarbane su žardinjere u vedre boje, a zgrada u kojoj se nalazi biopskop “Kupina“ oslikana je 3D muralom. Ovo je tek početak, tvrde inicijatori akcije.
Da bi ovaj kvart zaista i zaličio na pariski Monmartr neophodno je da postane pešački, ali i da se dođe do izvora finansiranja. Dobru volju su, što se onog kreativnijeg dela tiče, iskazali studenti Arhitekture kojima je tema semestralnog rada upravo uređenje ove centralne gradske četvrti.
Inicijatori lepšeg Niša se nadaju da će do maja centar Niša zaista nalikovati Monmartru i već na leto postati mesto na kome će ljubitelji umestnosti i uživanja naći svoj omiljeni gradski kutak.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Umetnici i kreativci “okupirali” Balkansku u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2015

Umesto parkiranih automobila Balkansku ulicu u centru Niša danas u zauzeli umetnici, studenti, đaci i deca koji su slikali na štafelajima, a papiri i boje našli su se i na samom kolovozu i pločnicima keja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.