Umesto u Dubaiju, Živkovića čeka meč u Lincu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto u Dubaiju, Živkovića čeka meč u Lincu

Nakon što je otkazana borba niškog kik-boksera Stevana Živkovića na takmičenju GFC u Dubaiju, on je dobio priliku da u petak 18. septembra učestvuje na turniru FFC u Lincu.

Na FFC 19 trebalo je da se bori Slovenac Miran Fabjan protiv Henrija Bonharta, ali je otkazao zbog povrede, pa se Stevanu ukazala šansa za borbu.

Trenirao sam naporno za Dubai. Bilo mi je teško što je GFC otkazan. Kontaktirao sam jednog od članova FFC-a i pitao da li ima šanse da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << upadnem na sledeći njihov događaj. On mi je odgovorio da se Fabjan povredio. Kada vam se ukaže prilika da radite na tako ozbiljnoj organizaciji, to ne možete da odbijete - euforičan je Živković.

Henrija Bonharta, svog narednog rivala u kategoriji do 85 kg, Živković dobro poznaje.

On je veoma dobar borac. Sparingovao sam sa njim u toku priprema u Beču. Pošto sam se ja spremao za kategoriju do 78 kg, biće to i jači i čvršći protivnik. Bonhart je fizički jači od mene, ali mislim da imam šanse protiv njega i da ću slaviti u Lincu – istakao je Živković.

Za kraj se Nišlija malo i našalio i dotakao se rivalstva između njega i Slovenca Mirana Fabjana.

Pošto je meni Miran Fabjan idol, moraću opravdati to što se borim umesto njega. I prvi put kada sam se borio na FFC-u došao sam kao zamena i na kraju slavio - dodaje Živković.

Njemu će ovo biti peti nastup u FFC organizaciji i trenutno ima polovičan odnos pobeda i poraza (2-2).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.