Uključi se – kakvo civilno društvo želiš? (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Okt.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uključi se – kakvo civilno društvo želiš? (VIDEO)

Strategija za razvoj civilnog društva predviđa niz mera i aktivnosti kojim će biti poboljšana saradnja između organa javne uprave i organizacija civilnog društva, što praktično znači veće uključivanje građanja u proces donošenja odluka koje se tiču ovih organizacija. Svoje predloge i sugestije izneli su i predstavnici lokalne samouprave u Nišu kao i niške civilne organizacije.
Niš je jedan od desetak gradova u kojima je predstavljen nacrt strategije za razvoj civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << društva. Ono što je do sada nedostajalo je strateški pristup koji će vladu i njene institucije da obaveže da zakonodavno, institucijski i finansijski omogući da građani koji se udružuju mogu nesmetano da se uključe u proces donošenja odluka.
Predstavnici gradske vlasti smatraju da su ovakve strategije od velike važnosti i da su neophodne zbog bolje organizacije na državnom, a zatim i na lokalnom nivou.
Socijalno preduzetništvo volonitranje i neformalno obrazovanje neke su od tema o kojima se razgovaralo. Sa sastanka je poručeno i da je jak civilni sektor posebno bitan u procesu pridruživanja EU.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.