Ukinut pritvor Branislavu Jovanoviću

Izvor: NTV.rs, 24.Maj.2014, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor Branislavu Jovanoviću

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu ukinuo je danas pritvor četvorici gradskih funkcionera, rekla je Tanjugu portparol suda Tamara Savić Cvetanović.
Kako je navela, pritvor je ukinut direktoru Direkcije za izgradnju grada Branislavu Jociću, izvršnom direktoru te direkcije Branislavu Jovanoviću, pomoćniku direktora za pravne poslove Direkcije Draganu Krečkoviću i načelniku Uprave za komunalne delatnosti i ranijem direktoru Direkcije Miodragu Breškoviću.
Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ima pravo žalbe, ali ona ne odlaže izvršenje rešenja o ukidanju pritvora, napomenula je ona i dodala da je prilikom preispitivanja odluke o pritvoru sudija za prethodni postupak našao da ne postoje više razlozi za njegovo trajanje.
Oni su privedeni 26. marta zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja saizvršilaštvom i da su na taj način oštetili budzet grada za 13,4 miliona dinara, saopšteno je iz policije prilikom privođenja.
Mesec dana kasnije njima je produžen pritvor, a tom prilikom pritvor je ukinut ranijem zameniku direktora Gradske toplne Milanu Ogrizoviću koji se nalazio u pritvoru i koji se sumnjiči za isto krivično delo u saizvršilaštvu.
Pritvor je ranije ukinut i dvojici vlasnika privatnih preduzeća koji se sumnjiče za isto delo kao i pomenuti gradski funkcioneri.
Među osumnjičenima za isto delo je i ranija direktorka Gradske toplane Gorica Mitić za koju tužilac nije predložio pritvor posle privođenja ove grupe funkcionera i privatnih vlasnika.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.