Ujedinjena niška opozicija protiv otpuštanja

Izvor: JužneVesti.com, 14.Dec.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjena niška opozicija protiv otpuštanja

Stranke koje se deklarišu kao opozicione tvrde da bi trebalo raditi na dovođenju investicija i otvaranju novih radnih mesta u Nišu, a ne na plašenju otkazima u javnom sektoru.

Nedavno je na sednici Vlade Srbije doneta Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru prema kojoj bi u Nišu moglo bez posla da ostane oko 500 radnika, službenika i medicinara.

Niška opozicija je protiv toga, osim ako nije reč o onima koji su poslednji došli do posla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ukoliko vlast namerava da otpušta radnike iz uprave, javnih preduzeća i ustanova u gradu, u sklopu racionalizacije i mera štednje, smatramo da onda treba otpustiti one koje su i zaposlili u protekle tri i po godine jer su oni prekobrojni - stoji u saopštenju.

Naglašavaju da je komunalni sistem potpuno urušen i da komunalna preduzeća nikada ranije nisu bila u ovakvim problemima - “dugovanjima i kreditnim zaduženjima”.

Nažalost, nesposoban i nestručan kadar, koji je preduzeća doveo do totalnog kraha, bez ikakve odgovornosti i posledica, nastavlja da upravlja preduzećima kao da se ništa nije dogodilo i kao da sve besprekorno funkcioniše - piše opozicija.

Takođe, 6 opozicionih stranaka i Sindikat “Sloga” pokrenuće, kako najavljuju, i inicijativu za izmenu Statuta Grada Niša kako bi lokalna samouprava bila efikasnija, a građani više uključeni u proces trošenja njihovih para.

Podsetimo, Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Reformistička stranka, Zajedno za Srbiju, Narodni pokret Srbije, “Sloga” i LDP počeli su sa ujedinjenjem nakon poslednje sednice niškog parlamenta, a prošle nedelje su potpisali i prvi sporazum.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niška opozicija protiv otpuštanja u javnom sektoru

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2015

NIŠ – Predstavnici niške opozicije, koja će u narednom periodu delovati zajedno, protive se otpuštanju u javnom sektoru...Opozicija ističe da se zalaže za to da se svako radno mesto sačuva jer je, u uslovima velike nezaposlenosti u Nišu, to izuzetno važno...„Umesto pretnji otpuštanjima,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.