Uhapšene „plavuše pljačkaši

Izvor: Press, 21.Dec.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene „plavuše" pljačkaši

Policija uhapsila svu trojicu razbojnika koji su u martu ove godine maskirani u plavuše i sa buketima cveća u rukama ukrali više od 50 miliona dinara iz filijale Vojvođanske banke u centru Niša
Aleksandar Đ. (29) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je u martu ove godine zajedno sa Petrom J. (36) i Draganom P. (42) opljačkao više od 50 miliona dinara iz Vojvođanske banke u Nišu! Oni su maskirani u plavuše sa buketima cveća u rukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izveli jednu od najvećih pljački u Srbiji u 2010. Policija, međutim, još nije pronašla ukradeni novac!

Dragan Bradić, šef niške kriminalističke policije, najavio je nova hapšenja pripadnika ove grupe i rekao da novac još nije nađen.
Ukradene pare u opticaju
- Zasad su uhvaćena trojica razbojnika. Petar i Dragan uhvaćeni su pre nešto više od mesec dana. Posle rada od devet meseci, uspeli smo da identifikujemo njih dvojicu i oni su uhapšeni u centru grada. Sumnja se da je u organizaciji ove pljačke učestvovalo još nekoliko osoba. Prilikom pretresa stanova osumnjičenih nije pronađen novac, ali je na osnovu serijskih brojeva utvrđeno da su se neke ukradene novčanice pojavile u opticaju - rekao je Dragan Bradić. Aleksandar Đ. se sumnjiči da je izvršio razbojništvo, a istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je osumnjičenom pritvor od mesec dana.
Aleksandar Đ., Petar J. i Dragan P. terete se da su 5. marta ove godine oko 11.30 časova izveli spektakularnu pljačku filijale Vojvođanske banke u Episkopskoj ulici u centru Niša.
Slede nova hapšenja
- Ušli su u banku sa sa perikama, maskirani u plavuše. U rukama su nosili cveće. Odjednom su potegli pištolje i nekoliko puta udarili radnike obezbeđenja po glavi. Uzeli su novac i istrčali napolje. Usput su bacili cveće i šal. Potom su utrčali u automobil i pobegli - rekao je posle pljačke naš sagovornik blizak istrazi.

Očevici su tada ispričali da su pljačkaši utrčali u automobil.
- Video sam ih kako utrčavaju u kola sa torbama, ali nisam ni znao da se radi o pljački. Tek kada je došla policija čuo sam da je opljačkana banka - rekao je jedan od očevidaca.

Nekoliko sati nakon pljačke policija je u u jednom žbunu na periferiji Niša pronašla automobil koji su koristili razbojnici. Prema prvim informacijama, razbojnici su vozilo zapalili kako bi uklonili tragove i sprečili da se identifikuje njegov vlasnik.
Sagovornik Pressa iz istrage rekao je da su ovi razbojnici potrošili deo novca.
- Oni nisu hteli da kažu gde su sakrili oko 500.000 evra. Zasad se zna da su deo novca potrošili. Trojica uhapšenih učestvovala su u pljački, ali verujemo da je u organizaciji učestvovalo još nekoliko osoba. Neko je morao da im dojavi da se u banci u tom trenutku nalazi 500.000 evra - kaže naš sagovornik.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.