Uhapšen Milanko Šarančić!

Izvor: Press, 02.Jun.2010, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Milanko Šarančić!

Bivši direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić uhapšen je danas u Beogradu. Pored njega, beogradska policija uhapsila je i direktore u "Železnicama" Zorana Milićevića i Dragoslava Pejičića, kao i o Milorada Čelebića, vlasnika butika "Sibeks". Oni su uhapšeni su u Beogradu i Nišu zbog sumnji da su od maja 2004. do oktobra 2006. godine u toku postupka nabavke šest dizel lokomitiva od slovenačkih Železnica i deset dizel motornih vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od švedske firme naneli veliku štetu državi.
Kako nezvanično tvrdi izvor blizak istrazi, prilikom pokretanja istrage protiv Šarančića prikupljena su dokumenta sa tačnim podacima o cenama po kojima su Šveđani i Slovenci prodali lokomotive i elektrovozove, kao i dokumenta koja otkrivaju koliko su platile "Železnice Srbije". Razlika u ceni veća je od milion evra, a novac je uplaćen na račun jednog preduzeća u Italiji.
Sumnje u poslove prilikom kupovina tih vagona pojavile su se odmah nakon što je taj posao zaključen 2005. godine, jer nije obavljen preko javnih nabavki, već preko Čelebićevog butika "Sibeks".
Šarančić je tada tvrdio da nije bilo zloupotreba tokom remonta 1.000 vagona za potrebe "Železnica Srbije" dok je on bio generalni direktor. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.