Izvor: B92, 30.Sep.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udario zamenicu tužioca u Nišu

Beograd -- Policija je uhapsila Svetislava S. osumnjičenog da je u Palati pravde u Nišu udario u glavu zamenicu višeg tužioca Mirjanu V.D.

Njemu je posle saslušanja pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Nišu određen pritvor.

"Policija je podnela krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina", rekao je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Zorić je podsetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izmenama Krivičnog zakonika pojačana krivično-pravna zaštita nosilaca pravosudnih funkcija.

"Stav Republičkog tužilaštva je da je izvršen napad na institucije države Srbije i tužilaštvo će reagovati veoma oštro i tražiti adekvatno kažnjavanje", rekao je Zorić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.