U toku radovi na Suvodolskom potoku (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Avg.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku radovi na Suvodolskom potoku (VIDEO)

U Brzom Brodu počela je sanacija korita Suvodolskog potoka koji se izliva pri svakoj većoj kiši. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić kaže da to nije dugoročno rešenje, ali da će se grad potruditi da u narednom periodu potok bude kompletno izmešten, što bi trajno rešilo problem meštana ovog dela grada.
Prema rečima meštana koji žive u blizini potoka, poplavljene kuće nisu retkost pri svakoj većoj kiši. Za pomoć su se obraćali mnogima, ali, kako kažu, malo toga je urađeno.
Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić ističe da je sa meštanima u više navrata razgovarao i dodao da je za sada moguća jedino sanacija korita koja će ublažiti probleme, ali ih neće trajno rešiti. Ipak, on je rekao da će se gradska vlast potruditi da izmesti ovaj potok, ali nije mogao da precizira kada će taj posao biti završen.
Trenutno se radi na produbljivanju korita i uklanjanju rastinja, što će omogućiti bolji protok, kaže gradski većnik Žarko Ranković. Osim toga, biće asfaltirano i nekoliko okolnih ulica. Trajno izmeštanje potoka za sada, kako kaže, nije moguće jer, između ostalog, nisi rešeni određeni pravno-imovinski odnosi.
I dok se ne ispune svi preduslovi, ne može se sa sigurnošći tvrditi kada će zahtevi meštana biti ispunjeni, kaže gradonačelnik. Iako ova sanacija nije trajno rešenje, nadležni su apelovali i na građane da budu odgovorniji prema životnoj sredini i ne bacaju đubre u potok, jer time ugrožavaju svoju bezbednost.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Čišćenje korita Suvodolskog potoka

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2014, 12:28

Nakon brojnih problema koje posle većih kiša meštanima Brzog Broda stvara Suvodolski potok, Grad Niš je organizovao akciju čišćenja korita, kako bi se eventualna buduća izlivanja sprečila...Radnici niške “Medijane” uklanjaju rastinje iz korita ovog potoka koji se u Brzi Brod spušta iz...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.