U niškom teatru do kraja oktobra 7 predstava

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niškom teatru do kraja oktobra 7 predstava

Uveliko traje pozorišna sezona u Nišu, a posle gostujuće komedije "Treći svetski rat" na repertoaru su dva komada rađena po delima čuvenog srpskog satiričara Branislava Nušića. Nišlije će do kraja oktobra moći da pogledaju i Stejnov mjuzikl "Violinista na krovu" u režiji Desimira Stanojevića.

U četvrtak 6. oktobra od 21 sat glumci niškog tatra igraju “Herostrata” po tekstu Grigorija Gorina. Ovu tragikomediju režirao je Irfan Mensur, a priča prati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << grčkog trgovca Herostrata koji je 356. godine pre nove ere, kako bi stekao slavu spalio jedno od sedam svetskih čuda -  Artemidin hram. Umesto da bude kažnjen, on sve više napreduje na društvenoj lestvici.

“Žorž Danden” je komad rađen po Molijerovom tekstu i kritikuje savremeno pomodarstvo. Predstavu je režirao Dragoslav Savić Safa, a na repertoaru je u petak 7. oktobra od 20 sati.

Danden je seoski bogataš, a pokušavajući da se približi aristokratiji i stekne plemićku titulu, ženi se plemkinjom koja ga prezire i vara. U svetu kome ne pripada, okružen licemerjem, lažima, ucenama i uvredama, on doživljava kompletan poraz kroz poniženje, moralno srozavanje i gubitak časti – kazao je reditelj ovog komada.

U ponedeljak 10. oktobra od 20 sati, u Narodnom pozorištu izvodi se mjuzikl “Violinista na krovu” u režiji Desimira Stanojevića. Čuveni komad po romanu Džozefa Stejna o životu jevrejske porodice je na sceni Narodnog pozorišta od 2010. godine.

U godini kada se činilo da Srbija nestaje sa istorijske i geografske mape, Branislavu Nušiću poginuo je sin Strahinja-Ban, kao vojnik vojske Kraljevine Srbije. Pisac ovaj roman posvećuje prerano nastradalom detetu – navode iz Pozorišta.

U ponedeljak 17. oktobra, takođe od 20 sati u niškom pozorištu se izvodi “Mesec dana na selu”, dok je za petak 21. oktobar zakazana predstava “Veliki manevri u tijesnim ulicama” koju je režirao Ivan Vuković. Narodno pozorište u Nišu

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.