U Sudu obeležen Evropski dan civilne pravde (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Okt.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sudu obeležen Evropski dan civilne pravde (VIDEO)

Predsednik suda u Nišu, Zoran Krstić, uputio je apel Ministarstvu pravde i advokatskim komorama u Srbiji da se što pre dogovore, kako bi sud mogao da nastavi sa radom. On je ovo poručio na obeležavanju Evropskog dana civilne pravde.
Jačanje nezavisnosti, kvalitet presude, ujednačavanje sudske prakse i rešavanje starih predmeta neki su od osnovnih pravaca kojima sud u Nišu teži. Povodom obeležavanja Evropskog dana civilne pravde, u sudu kayyu da se postupci pojednostavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i na taj način funkcionisanje je poboljšano.
Predsednik Niškog suda je dodao da se veliki broj suđenja odlaže i da se rad usporava zbog protesta advokata koji i dalje traje i apeluje na resorno ministarstvo i advokatske komore da što pre nađu kompromisno rešenje.
U okviru obeležavanja dana civilne pravde predstavljena je i služba za pružanje psihološke pomoći i podrške oštećenima i svedocima koji su u postupku, a posebno se odnosi na zločine protiv čovečnosti, ali i one koji imaju veze sa polnim slobodama, brakom i porodicom.
http://youtu.be/VpMAmPBqrkM

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Krstić: Štrajk advokata mora da se okonča

Izvor: Press, 24.Okt.2014

Predsednik Višeg suda u Nišu Zoran Krstić apelovao je danas da Ministarstvo pravde i Advokatska komora Srbije "iskažu razumevanje i odgovornost i da donesu u što kraćem roku kompromisno rešenje za izlazak iz sadašnje situacije", jer štrajk advokata ugrožava pravo građana na pravični...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.