U Nišu obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Nov.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se danas, a predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je ponosna što se Srbija uključila u kampanju “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” i apelovala na sve da prijavljuju nasilnike.

U Nišu je ovaj dan obeležen akcijom u centru grada u organizaciji Grada Niša i „Sigurne kuće“ gde su štićenice ove ustanove i aktivistkinje za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prava žena istakle parole o tome koliko je  neprihvatljivo bilo kakvo nasilje  protiv nežnijeg pola.

Akciji se priključila i gradska većnica zadužena za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić,koja je zajedno sa aktivistkinjama delila prigodne promotivne materijale prolaznicima o značaju suzbijanja porodičnog i drugih vidova nasilja nad ženama.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obeležava se u znak sećanja na sestre Mirabal iz Dominikanske republike, koje je brutalno ubio diktator Rafael Truhiljo 1960. godine.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2016

Jučen je obeležen međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama, a počela je i svetska kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženema, koja traje do 10. decembra...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.