U Nišu obeležen Dan kopnene vojske i  Dan pešadije

Izvor: RadioCity.rs, 15.Nov.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu obeležen Dan kopnene vojske i Dan pešadije

Komanda Kopnene vojske priredila je danas, u čast svog praznika,  Nišlijkama i Nišlijama lep podnevni događaj - mešavinu kulturno umetničkog programa i demonstriranja borbene spremnosti.
Svako ko je danas između 13 i 14 sati prošao kroz centar Niša, i centralni Trg Kralja Milana, mogao je uživati u odličnom izvođenju vojnih ali i tradicionalnih prepoznatljivih melodija. Za to se postarao Vojni orkestar - Niš, koji je, inače, već poznat po nastupima u zemlji i inostranstvu. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << />
Zajedno sa njima nastupili su razigrani članovi folklorog ansambla "Šajkača", specifičnog po tome što u njemu igraju pripadnici Kopnene vojske i garnizona Niš. Oni su izvodili spletove najpoznatijih kola iz svih delova Srbije, veseli i uigrani, što su Nišlije pozdravljale burnim aplauzom. Posebnu emociju je kod okupljenih izazvalo izvođenje pesme  "Ovo je Srbija" kojom su u kombinaciji sa prigodnim stihovima u slavu junaka Velikog rata završili današnji nastup.

Pored kulturno-umetničkog programa, pripadnici Kopnene vojske i pešadije su Nišlijama darovale i pokaznu vežbu raznih borilačkih veština specijalne jedinice, čiji su pripadnici pred zainteresovanim građanima, demonstrirali spremnost za izvršavanje najtežih zadataka. Nišlije su mogle pogledati i opremu i naoružanje izviđačkih, padobranskih i jedinica Vojne policije a posebnu pažnju pogotovo najmlađih Nišlija privukli su službeni psi vojske, nemački ovčar i labrador, obučeni za otkrivanje eksploziva.

Današnjem obeležavanju praznika Kopnene vojske prisustvovali su brojni oficiri Vojske Srbije a kao prvi među jednakima bio je tu i komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović. On je u pratnji gradonačelnika Niša i oficirskog kora pratio čitav današnji program a posebno je upečatljivo bilo njegovo starešinsko bodrenje učesnika pokazne vežbe.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Obeleženi Dan kopnene vojske i Dan pešadije

Izvor: JUGpress.com, 15.Nov.2018

NIŠ..Na trgu Kralja Milana  za  Nišlije  je priređen – plac koncert, na kome su nastupali pripadnici Vojnog orkestra – Niš, poznatog po svojim nastupima u zemlji i inostranstvu, potom  nastup folklornog ansambla „Šajkača“, u čijem su sastavu pripadnici Kopnene vojske i garnizona...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.