U Nišu danas veoma toplo, naredne nedelje i do 40 stepeni

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2023, 09:41

U Nišu danas veoma toplo, naredne nedelje i do 40 stepeni

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom od oko 38 stepeni očekuje danas Nišlije, a meteorolozi upozoravaju da će do srede u celoj zemlji biti visoke temperature, ponegde i do 40 stepeni.

I narednih dana toplo; foto: JV/Jelena Mišić Kako najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slično vreme biće i u ponedeljak, 17. jula, kada će najviša temperatura biti 39 stepeni. Tokom cele nedelje biće sunčano i toplo, maksimalna tepmeratura >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kretaće se između 35 i 40 stepeni, dok najniža neće ići ispod 20 stepeni pa meteorolozi upozoravaju na tropske noći u velikim gradovima.

Savetuju oprez osobama sa srčanim tegobama, izbegavanje većih fizičkih napora i adekvatnu zaštitu od UV zračenja, koje će narednih dana biti vrlo visoko.

U nedelji za nama u Nišu je izmereno više od 40 stepeni pa je četvrtak, 13. jul bio najtopliji dan od početka godine. O tome kakvo nas vreme očekuje do kraja leta, ali i o uticaju čoveka na vreme, o tome kako građani mogu biti u ulozi meteorologa i zašto meteorolozi greše u prognozi govorio je u emisiji Južnih vesti meteorolog Zoran Vasiljević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.