Tužilaštvo potvrdilo: Predistražni postupak protiv direktora niške “Tržnice”

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2020, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo potvrdilo: Predistražni postupak protiv direktora niške “Tržnice”

Na osnovu krivičnih prijava koje su stigle u Više javno tužilaštvo, u ovom pravosudnom organu potvrđuju da je započet predistražni postupak protiv direktora niškog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" Gorana Đorđevića, a da ga sprovodi Odeljenje za suzbijanje korupcije pri Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Zbog krivičnih prijava u kojima se navodi da je službenim kolima išao na zimovanje u Bugarsku i da je zloupotrebom položaja sebi pribavio materijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << korist kupovinom softvera od firme LOGIK, Tužilaštvo je, kako kažu, pokrenulo predistražni postupak.

U cilju provere njihovih navoda (krivičnih prijava prim. aut.), Odeljenju za borbu protiv korupcije pri UKP u Beogradu je dana 21.01.2020. godine, upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja - kažu u Tužilaštvu.

Prijava: Direktor na zimovanju službenim automKrivične prijave, kako u njima piše, podnelo je N. N. lice koje ukazuje na činjenicu da je direktor zloupotrebio službeni položaj u više navrata.

Goran Đorđević je službenim vozilom marke “škoda oktavia” otišao u Bugarsku na skijanje 29.4.2018. godine - piše u prijavi.

Da li je tada i bilo snega na planinama u Bugarskoj i da li je direktor zaista tamo išao službenim autom, utvrdiće istražni organi koji će morati da raščivijaju i navode iz druge prijave koja se odnosi na kupovinu softvera.

Goran Đorđević je firmi LOGIK, u kojoj je radio do 214. godine u komercijali, upravo na poslovima prodaje softvera, omogućio da na lakši način dođe u poziciju da bude ponuđač tako što je jedino njih putem mejla obavestio o potrebnoj kupovini softvera za JKP Tržnicu - piše u prijavi.

Prijava2: Šta je bilo sa nabavkom softvera?Kupovina softvera, kako piše u prijavi, nije bila u Planu nabavki Tržnice za 2019. godinu što je propisano zakonom, a navedena je i navodna saradnja LOGIK-a i SoftArta, firme čiji je Đorđević nekadašnji vlasnik, a danas je vodi njegova supruga.

Kao svedok je naveden Veljko Radovanović direktor firme LOGIK koji je ranije za Južne vesti rekao da oni ne sarađuju sa SoftArtom, kao i da su se za nabavku u Tržnici javili jer im je stigao poziv iz tog javnog preduzeća.

Podsetimo, direktor Đorđević na pitanja novinara Južnih vesti o ovoj nabavci nije odgovarao, već je uzvratio uvredama. Nakon objavljenog teksta iz Tržnice je stigla informacija da je pored LOGIK-a za istu nabavku softvera kontaktirana i jedna leskovačka firma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.