Turski ambasador u Nišu (video)

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Sep.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ambasador u Nišu (video)

Turske avio kompanije zainteresovane su da uspostave saradnju sa niškim aerodromom, izjavio je gradonačelnik Zoran Perišić, nakon sastanka sa ambasadorom Turske u Srbiji.

Sa niškog aerodroma bi uskoro mogli da polete i turski avioni, rečeno je na sastanku gradonačelnika Niša Zorana Perišića i turskog ambasadora Mehmeta Kemala Bozaja.

Aerodrom “Konstantin veliki“ Turcima je interesantan za putnički, ali i kargo saobraćaj.Osim toga, u planu je i širenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << poslovanja turske Halk banke koja je privatizovala Čačansku banku, na veće gradove u Srbiji. Kada će se to dogoditi nije precizirano, ali dobra volja obe strane postoji.

Ovo je turskom ambasadoru druga poseta Nišu, koji je pre dve godine prvi put posetio tokom proslave 17 vekova Milanskog edikta.

Turska Halk banka koja je sada većinski vlasnik Čačanske banke pokazala se, prema rečima turskog ambasadora, kao dobar investitor u manje i srednje projekte.

Ambasador Bozaj kaže da je Srbija atraktivna i za turske investitore na polju tekstilne industrije, što je pokazala kompanija “Džinsi“ koja od 2010 posluje u Leskovcu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.