Turistički autobus od ponedeljka konačno u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički autobus od ponedeljka konačno u Nišu

Autobus sa otvorenim krovom od ponedeljka, 15. jula, konačno će se naći na ulicama Niša i prevoziti građane u obilazak znamenitosti, kaže direktor Turističke organizacije Uroš Parlić. Turisti će se voziti 26 km oko 80 minuta, biće tri polaska dnevno, a jedan polzak će biti besplatan za Nišlije.

Konačno se ostvarila ideja stara par godina - da znamenitosti u Nišu turisti mogu da posmatraju i iz autobusa sa otvorenim krovom, ali i brojna Parlićeva obećanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Turistički autobus je već "zaličio" na niški, jer su na njemu simboli grada, a na ulicama će biti od ponedeljka. Ima 48 mesta na platformi, a 30 u zatvorenom delu. Cena karte biće 400 dinara, a deca do 12 godina voziće se besplatno. Turistički autobus konačno na ulicama Niša; foto: Turistička organizacija Niš

Jedna vožnja dnevno će ići za Nišlije koji ispunjavaju te uslove, na primer za penzionere. Prvo ćemo da krenemo svakog dana sa probnim vožnjama za naše sugrađane, jedna od tri vožnje će biti za sugrađane. Imaće tri rotacije dnevno, ako se ukaže da je zbog većeg interesovanja potrebno biće ih i više. Dužina jedne ture je 26 km, trajaće oko 80 minuta - priča Parlić.

Polaziće se sa parkinga na Sinđelićevom trgu, a zasad nisu jasno utvrđeni polasci, ali bi trebalo da se kreće u 11, 13 i 15 sati, s tim da će u najvrelijim danima možda biti i popodnevnih polazaka.

Zasad se ne zna koliko će građane koštati ova investicija, a iako je Parlić ranije rekao da ih "neće koštati ni dinar", ipak neće biti tako.

Mi ćemo unapred da kupimo karte za ove besplatne vožnje, a još u ovom trenutku ne mogu da kažem kolika je investicija, ali može do kraja sezone maksimalno da bude milion dinara - dodaje Parlić.

Trebalo bi da ruta prolazi pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.

Parlić kaže da se snimaju tekstovi o znamenitostima na srpskom i engleskom jeziku, a da će kasnije biti na još 6 stranih jezika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.