Trio „San“ pred niškom publikom

Izvor: JužneVesti.com, 21.Nov.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio „San“ pred niškom publikom

Kamerni trio „San“, koji čine nagrađivani studenti Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, nastupiće pred Nišlijama 22. novembra od 20 sati. Sastav koji čine violina, klarinet i klavir će se publici predstaviti u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti.

Trio čine violinistkinja Aleksandra Stojiljković, za klarinetom je Nenad Mitić a Stipe Bilić svira klavir.

Violinistkinja Aleksandra Stojiljković je rođena u Beogradu gde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je završila osnovne i master studije. Na završnoj je godini master studija za kamernu muziku, kao i za violinu na Univerzitetu u Gracu.

U toku svojih studija u Beogradu nastupala je kao solista i sa kamernim ansamblima u svim značajnijim salama u Srbiji i inostranstvu (Grčka, Nemačka, Španija, Francuska) gde je dobijala velika priznanja. U Austriji redovno nastupa sa svojim kamernim ansamblom u Beču i Gracu – dodaju organizatori.

Nenad Mitić svira klarinet, rođen je u Nišu gde je i završio nižu i srednju muzičku školu, a potom i osnovne studije na Fakultetu umetnosti. Dalje obrazovanje nastavio je na Univerzitetu u Gracu, na kome je završio master studije klarineta, koncertni smer.

Dodatno se usavršavao na majstorskim kursevima kod eminentnih pedagoga. Trenutno pohađa studije instrumentalne pedagogije, kao i kamerne muzike. Bio je član Toskanskog internacionalnog omladinskog orkestra iz Firence, Simfonijskog orkestra mladih Srbije, Kamernog orkestra „Concertante“ i Omladinske filharmonije grada Niša – kažu organizatori.

Za klavirom će biti Stipe Bilić, rođen u Rijeci gde je i započeo svoje muzičko obrazovanje. Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu a dalje studije nastavio u Gracu.

Učestvovao je na mnogim pijanističkim smotrama i takmičenjima u zemlji i inostranstvu na kojima je postigao zapažene rezultate. Takođe je učestvovao na nekoliko međunarodnih pijanističkih takmičenja u kategoriji do 35 godina gde ostvaruje zapažene rezultate – dodaju organizatori.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2016. godini koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Ulaz je besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Koncert trija „San“ na Fakultetu umetnosti

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 13:48

NIŠ – U Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umtnosti u Knjaževačkoj ulici večeras u 20 časova biće održan koncert kamernog trija „San“ koji čine violinistkinja Aleksandra Stojiljković iz Beograda, klarinetista Nenad Mitić iz Niša i pijanista Stipe Bilić iz Rijeke...Na programu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.