Trajković: Svaka naredna utakmica Radničkog nosi 6 bodova

Izvor: JužneVesti.com, 22.Feb.2024, 10:49

Trajković: Svaka naredna utakmica Radničkog nosi 6 bodova"

Pred Radničkim je niz utakmica protiv rivala iz donjeg dela tabele, a kako ističe Nikola Trajković, šef stručnog štaba kluba iz Niša, "svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest". Novo, 22. kolo Superlige otvoriće u petak, 23. februara duel beogradskog IMT-a i Radničkog, a Trajković dodaje da je takmičarski cilj trenutno ispred igračkog.

Nakon pobede nad Javorom (1:0) i bega iz zone ispadanja pred Radničkim je i dalje težak zadatak - da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << seriju dobrih rezultata i olakša sebi borbu za opstanak. Toga je svestan i trener Nikola Trajković.

Pred nama je jedna od nekoliko utakmica u nizu protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest. Kadrovska situacija je tek nešto bolja nego pred Javor. Sećate se da smo jesenas odigrali neke fantastične utakmice, a da nismo uzimali bodove, došli smo u fazu sezone gde svaki bod može da nam bude presudan i taj takmičarski cilj je trenutno ispred igračkog - ističe Trajković.

Radnički je sa 20 bodova trenutno na 14. poziciji.

Ja jesam i uvek ću biti trener koji bi voleo da mu se igra se zasniva na kreaciji iz zadnje linije, na progresiji napada, na velikom broju igrača u završnici, ali trenutno, a posebno pred utakmice sa rivalima koji nam predstoje, bitno je samo uzeti što više bodova. Moje je mišljenje da, zato što imamo veliki broj novajlija, a mnogi od njih izlaze iz povreda, ekipa tek treba da nadođe i doći će trenutak kada će bodovi dolaziti i iz kvalitetnije igre - kaže Trajković.

Protivnik skautiran, ekipa spremna; foto: Jelena Mišić Sa 6 pobeda, 3 remija i 12 poraza IMT je trenutno na 12. mestu, a Trajković ističe da je svaki protivnik skautiran, pa tako i ekipa iz Beograda.

Znamo da je IMT ekipa koja igra dobro u tranziciji, koja ima neke svoje ofanzivne principe, jako talentovana i poletna. Najbitnije je da ne ulazimo u trku sa njima, već da odigramo stabilnu utakmicu sa što manje grešaka u sredini terena, gde će oni nas čekati da bi izašli u tu tranziciju. Utakmica slična onoj protiv Javora, tvrda, takmičarska, na rezultat je nešto što bi nama više odgovaralo nego da uđemo u bilo kakvu trku sa njima - dodaje.

Protiv Javora bilo je problema sa igračkim kadrom, a sada je situacija malo bolja.

I oni koji su počeli da treniraju punim intenzitetom, poput Belakovića i Čolovića, iza sebe imaju dug period odsustva. Ado takođe trenira, ali pitanje je koliko on može da nam pomogne u petak, Jamkam još ne radi sa sto posto, a Faj je i dalje van stroja. Zato je najbitnije da na poslednjem treningu, u četvrtak, dobijem od njih vrlo jasne informacije kako se osećaju i da od tih informacija krenemo u izboru ekipe koja može da odigra kvalitetnu utakmicu i izvuče pozitivan rezultat - kaže Trajković.

Utakmica 22. kola Superlige je u Beogradu u petak, 23. februara od 17 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.