Trajković: Ovo nije trka na 100 metara, već maraton

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2024, 16:50

Trajković: "Ovo nije trka na 100 metara, već maraton"

Posle poraza od poslednjeplasiranog surduličkog Radnika igrači Radničkog iz Niša igraju sa pretposlednjim Železničarom iz Pančeva u 24. kolu Superlige. Meč je u subotu, 9. marta, u Pančevu, a šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković kaže da ništa nije izgubljeno i da "imaju još petnaestak utakmica do kraja, a moraju biti pravi u svakoj narednoj".

Nakon poslednjeg dolazi red i na pretposlednjeg - niški Radnički se oporavio od poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od Radnika (3:0), a u subotu će na megdan Železničaru sa kojim je igrao 1:1 u poslednjem meču u 2023. godini.

Desilo se protiv Radnika možda i naše najbolje prvo poluvreme u poslednjih nekoliko utakmica, ali nismo iskoristili šanse. Radnik je iz prve poluprilike dao gol i utakmica je krenula nizbrdo. Razgovarali smo, takve stvari ne smeju da nam se dešavaju. I jesenas nam se dešavalo da primimo prvi gol, ali smo uspevali da se vraćamo u utakmicu, a protiv Železničara ne smemo da ulazimo u bilo kakvu nervozu. Razgovarali smo i skautirali protivnika, očekuje nas slična utakmica kakvu smo imali nedavno protiv IMT-a, veštačka podloga, brz teren, motivisana, brza, mlada ekipa. Svake sekunde moramo da budemo koncentrisani, da iskoristimo naše prilike i pokušamo da dobijemo utakmicu - rekao je Nikola Trajković.

Poraz iza, ekipa spremna za novu dobru seriju; foto: Jelena Mišić Šef stručnog tima Radničkog rekao je da moraju "sve dobre aspekte iz prethodnih pobeda i prvog poluvremena sa Radnikom iskoriste i ponove, a greške otklone".

Ovo nije trka na 100 metara, već maraton. Imamo još nekih petnaestak utakmica do kraja, moramo biti pravi u svakoj narednoj. Krenuli smo u drugu polusezonu sa pretposlednjeg mesta, pobedili smo neke od direktnih rivala i prestigli ih. Mi smo sada na tabeli bolje pozicionirani nego na kraju prethodne sezone i za tri mesta bolje nego na kraju prve polusezone. Zato ne treba da nas hvata panika, idemo korak po korak, da ovo drugo poluvreme ostavimo iza sebe da se nikad ne ponovi, a prvo da nam bude model - kaže Trajković.

Sa 45 primljenih golova Železničar ima najgoru odbranu, dok sa 22 data gola Radnički ima drugi najgori napad u ligi.

Igraju ofanzivan fudbal, napadaju u svih pet koridora, defanzivno nekada ostavljaju prostora iza svoje zadnje linije. Mi ne smemo da im damo puno prostora za igru, moramo da vršimo konstantan pristisak na loptu, da nam transformacije po osvojenoj lopti budu brze, da pokušamo da ih tako ugrozimo iz tranzicija. Ni ne pomišljamo da se samo branimo, imamo ozbiljan ofanzivni potencijal koji treba ispoljimo na terenu i probamo da utakmicu dobijemo - dodao je Trajković.

Utakmica 24. kola Superlige je u subotu, 9. marta od 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.