Tradicionalno Palilulsko veče okupilo veliki broj Nišlija

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2021, 11:45

Tradicionalno Palilulsko veče okupilo veliki broj Nišlija

Na terasi Niškog kulturnog centra juče je održana tradicionalna manifestacija Palilulsko veče u okviru obeležavanja gradske slave. Veliki broj okupljenih Nišlija tokom cele večeri zabavljali su Gale Kerber, KUD Abrašević, ansambl Groš, omladinsko pozorište Treća polovina i njihova adaptacija pod imenom Zana Zanfirović.

Program je počeo u kasnim popodnevnim satima takmičenjem u igranju klikera, da bi nakon toga usledio i prvi nastup večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji su održali KUD Abrašević. Usledili su nastupi plesnih škola i dečijih horova, kao i obraćanje Episkopa niškog Arsenija.

Sve veći broj Nišlija je pristizao u večernjim satima, tokom nastupa benda Kramer, nakon kojih je Gale Kerber okupljene sugrađane podsetio na najveće hitove ove kultne grupe.

Usledio je nastupa Rikija i Ivane Nedović, kao i adaptacija Zone Zamfirove, omladinskog pozorišta Treća polovina, pod nazivom Zana Zanfirović. Sve do ponoći nizali su se nastupi lokalnih grupa Groš, Varošani, La Campanela i Crne Mambe, koje su izvodila poznate starogradske, romske, pop i rok hitove.

Pored muzičkog programa prolaznici su bili u prilici da pogledaju fudbalsku utakmicu veterana, košarkašku utamicu, takmičenje u šahu, kao i da probaju kotlić koji je specijalno pripreman za prisutne Nišlije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Održano "Palilulsko veče" u potpuno drugačijoj urbanoj formi, gradski i veselo

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Jun.2021

Tradicionalna manifestacija, "Palilulsko veče" pod nazivom "Palilulska bašta", ove godine je održna u bašti Niškog kulturnog centra, koji je ove godine izabran kao mesto centralnog dešavanja..Na modernoj bini sa velikm led ekranom, sa kojeg su okupljeni građani u dve ulice mogli da prate program,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.