Tiodorović: Vakcinisanje dece možda i do kraja godine

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2021, 14:29

Tiodorović: Vakcinisanje dece možda i do kraja godine

U toku su ispitivanja “Fajzer” vakcine na deci, kaže epidemiolog iz Niša Branislav Tiodorović, pa je moguće da se i najmlađi vakcinišu do kraja godine.

On je, govoreći za B92.net podržao odluku Kriznog štaba da se đaci vrate u klupe, posebno u kontekstu da će uskoro raspust, pa će i rizik od zaražavanja biti manji.

Dodao je i da se radi na vakcinisanju mališana.

Kao što znate, ove vakcine su za populaciju od 18 godina, jer još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nisu predviđena za decu, ali sada se već radi jedna takva vrsta istraživanja na Fajzerovoj vakcini, tako da očekujemo da će do kraja godine, kada se ispitivanje privede kraju, moći da se vakcinišu i deca - rekao je Tiodorović.

Pojasnio je i da kada se pojavila vakcina protiv sezonskog gripa u početku su svi bili sličnog mišljenja da je deca ne primaju, ali nakon brojnih ispitivanja je ustanovljeno, da je u potpunosti bezbedna i za decu.

Podsetimo, Srbija je jedna od nekoliko zemalja u svetu u kojoj se do sada vakcinisan najveći procenat stanovništva, ali i država u kojoj je građanima na raspolaganju nekoliko vakcina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.