Tadić: Imamo plan za izlazak iz krize

Izvor: Glas javnosti, Beta, 23.Apr.2010, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Imamo plan za izlazak iz krize

NIŠ - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Nišu da državno rukovodstvo ima plan za izlazak iz krize i da zna da je građanima izuzetno teško.

- Građane Srbije želim da obavestim da imamo potpuno jasan plan za izlazak iz krize. To je Plan Srbija 2020. godine koji će biti završen u narednim mesecima. Mi ćemo pred građane izaći s tim planom i tražićemo podršku za njegovu realizaciju- rekao je Tadić u Skupštini grada Niša.

Predsednik je dodao da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << slučajno došao u Niš da građanima poruči: "Mi imamo plan kako Srbiju da izvedemo iz krize".

-Jasno ću reći - izuzetno nam je teško, imamo ogromna iskušenja. Ubeđen sam da možemo da prevaziđemo ove teškoće. Znam da je građanima izuzetno teško, uživljavamo se u sve teškoće koje danas pogađaju naše građane i delimo probleme s kojima se oni suočavaju- rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je najavio da će država kroz vladine institucije doneti odluke o posebnim podsticajima za razvoj gradova kao što je Niš, čime bi se obezbedio ubrzani ekonomski i ravnomerni razvoj.

- U okolnostima globalne ekonomske krize, donećemo posebne mere za gradove koji su tom krizom najviše pogođeni- rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, svetska ekonomska kriza je pogodila sve zemlje sveta, ali je najveći udar prošao, dok se povećanje nezaposlenosti javlja kao povratni talas. Tadić je rekao da će saobraćajni Koridor 10 sigurno biti završen do 2012. godine i da će biti izuzetno važan za nove investicije.

- Imamo potpuno jasan plan kako Srbiju treba razvijati, kako obezbediti stabilan i ravnomeran razvoj. Mi želimo da promenimo strukturu naše ekonomije i pretvorimo je u izvoznu. U poslednjim godinama svetske ekonomske krize krenuće nova utakmica, nova borba, možda najveća na planeti, za pridobijanje novih investitora. Moramo krenuti prema investitorima- rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je danas u Nišu prisustvovao potpisivanju Memoranduma Ministarstva ekonomije, grada Niša i južnokorejske firme "Jura korporacija".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.