Sudar autobusa iz Niša i tramvaja u Beču

Izvor: Blic, 09.Okt.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar autobusa iz Niša i tramvaja u Beču

BEČ - U sudaru tramvaja i putničkog autobusa sa 40 turista iz Niša, koji se dogodio juče pre podne u centru Beča, povređeno je 12 osoba. Prema prvim vestima iz austrijske prestonice, lakše povrede zadobilo je devet niških turista koji su pošli u obilazak Beča i Praga.

- Do sudara je došlo u samom centru Beča. Skretali smo na raskrsnici ulevo kada je na autobus velikom brzinom naleteo tramvaj. Od siline udara putnici iz prednjih redova su ispali iz sedišta, ali u autobusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niko nije teže povređen. Putnici iz Niša su zadobili manje posekotine od polomljenog stakla, a neki su samo ugruvani. Svi se osećaju dobro i niko nije zadržan u bolnici. Mislim da u tramvaju ima teže povređenih - kaže za „Blic" Goran Milivojević, direktor turističke agencije „Nisa travel" koja je bila organizator putovanja i koji je u Beču. Prema njegovim rečima, prevoznik „Tan turs" iz Kuršumlije je u roku od dva sata obezbedio novi autobus tako da su turisti nastavili razgledanje Beča i put ka Pragu.

- Uzroke nezgode će utvrditi austrijski istražni organi. Vozač našeg autobusa je bio na ispitivanju kod istražnog sudije nakon čega su ga odvezli u bolnicu gde je zadržan zbog bolova u nogama - dodao je Milivojević.

Agencija Tanjug prenosi da je nakon sudara tramvaj skliznuo iz šina, a da su tri njegova putnika zadobila povrede pri pokušaju kočenja.

- Vozač tramvaja je potvrdio da je pokušao da zakoči kako bi izbegao sudar sa autobusom, ali u tome nije uspeo - kazao je Ansver Lang iz gradskog prevoza „Viner Linien".

Prema pisanju agencije, autobus je znatno oštećen, a alko-test je bio negativan. Major Johan Figl iz saobraćajne policije je naveo da je autobus iz Niša „naprasno odlučio" da skrene, a pri tom je vozač prevideo tramvaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.