Stanovnici naselja Milka Protić strahuju da će biti “niška Savamala”

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2024, 16:32

Stanovnici naselja Milka Protić strahuju da će biti “niška Savamala”

Nakon početka radova na vodovodnoj mreži u niškom naselju Milka Protić, umesto sanacije, meštani kažu da su dobili prekopane puteve, dvorišta i porušene ograde, te da je zbog kiša i snega u ulici je situacija “gora nego ikada”. Zbog toga što im stalno potenciraju da je zemljište javno i da svako može da izvodi radove, strahuju da će biti “niška Savamala”.

Posle pisanja Južnih vesti da je kamion firme Vodomonteri iz Lalinca koja izvodi radove upao u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rupu, koju je prethodno sam iskopao, meštani kažu da su počeli na jednom delu ulice da stavljaju rizlu, te da u delu u kome nije stavljena posle kiša i snega nastalo duboko blato.

foto: Čitalac Meštanka naselja B. M. ističe zbog toga što kuće u kojima žive su upisane kao stambene zgrade, te što se nadležni pozivaju na javno zemljište, na kome može da radi i gradi, kako kaže, ko poželi.

Pošto se zemljište vodi na Republiku Srbiju, radnici i čelnici Grada Niša ponašaju se prema nama kao da smo Savamala i da ruše sve pred sobom jer to nije privatna imovina i da pod pričom javne površine porušili su sve i pričaju kako to nije privatna imovina. Kada su pravili kanalizacione mreže nisu morali da ruše ograde, mogli su da prođu, ali ispostavilo se da su to rušili iz čistog bezobrazluka - navodi ona.

foto: Čitalac B. M. zaključuje da to što je zemljište javno, ne znači da bi tokom radova uništiti već postojeće objekte i dodaje da razume potrebu da se nešto gradi, pravi i popravlja, ali ne po ceni da naselje ostane uništeno.

Vodomonteri potvrdili su ranije Južnim vestima da rade na kanalizaciji u naselju Milka Protić, znaju da se građani žale, ali obećavaju da će svima biti nadoknađena šteta i da će radovi biti završeni do kraja meseca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.