“Stanovanje 2015.” U galeriji Društva arhitekata Niša (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Stanovanje 2015.” U galeriji Društva arhitekata Niša (VIDEO)

Prva međunarodna izložba “Stanovanje 2015.” održaće se od 3. do 8. novembra u Galeriji Društva arhitekata Niša, u okviru “Dana arhitekture”.
Posetioci će moći da vide arhitektonsko stvaralaštvo u oblasti stanovanja u periodu od 2010. do 2015. godine, kažu organizatori.
Galerija Društva arhitekata Niša ovih dana biće galerija – kuća. U međunarodnoj izložbi “Stanovanje 2015.” učestvuje više od 70 autora i autorskih timova iz 22 zemlje, a posetioci >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << će moći da vide ukupno 45 projekata. Izložba predstavlja pregled savremenog arhitektonskog stvaralaštva u oblasti stanovanja u poslednjih 5 godina.
Stanovanje je najznačajnija i najzastupljenija arhitektonska oblast koja mnogo utiče na kvalitet života. Iskustva stečena na primerima svetskih i domaćih autora su od nemerljivog značaja za struku ali i za građane, kažu organizatori.
Izložene radove odabrali su profesori i akademci iz Rusije, SAD-a, Francuske, Finske, Italije, Austrije, Portugala, Litvanije, BiH i Srbije. “Stanovanje 2015.” je proizvod višemesečnog i kompleksnog poduhvata katedre za Stanovanje građevihsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, a deo je manifestacije “Dani arhitekture”. Svečano otvaranje je u utorak 3. novembra u 19 sati u galeriji DAN-a koja se nalazi u ulici Generala Milojka Lešjanina 52.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba "Stanovanje" na Danima arhitekture

Izvor: JužneVesti.com, 03.Nov.2015

U Galeriji Društva arhitekata Niša, u Ulici generala Milojka Lešjanina, u utorak 3. novembra u 19 sati biće otvorena međunarodna izložba “Stanovanje”...Na izložbi će biti predstavljeno 45 radova preko 70 autora ili autorskih timova iz 22 zemlje...Ova izložba će predstaviti pregled savremene...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.