Šta korisno možemo uraditi za zdravlje naših roditelja

Izvor: NisCafe.com, 02.Nov.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta korisno možemo uraditi za zdravlje naših roditelja

Porodica jeste naša najveća podrška u svemu. Porodica nam jedina iskreno govori kada grešimo i kada smo u pravu. Porodica je uz nas kada smo srećni i kada proživljavamo najlepše trenutke u životu, ali i onda kada smo tužni i kada nam je teško.
Naši roditelji najviše su zaslužni za celokupno naše odrastanje. Zaslužni su za to u kakve ćemo ljude izrasti, kakve ćemo ljudske osobine imati, ali i za to šta ćemo kod drugih vrednovati. Njima smo u velikoj meri dužni naše bezbrižno >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << detinjstvo, igračke, putovanja, školovanje. Oni nam pružaju bezuslovnu podršku na našem putu ka odrastanju u ozbiljne ljude i na putu ka uspehu.
Stoga, kada postanemo „svoj čovek“, osnujemo svoju porodicu, ne bi bilo loše da pokušamo da se, uvek kada je to potrebno, nađemo našim roditeljima i priteknemo im u pomoć. Oni će nam to retko tražiti, ali će nam zasigurno biti veoma zahvalni i znaće to da cene.
Ocu uvek dobro dodje pomoć u kakvim poslovima oko kuće. Zajedničkim snagama sigurno ćete brže i lakše uspeti da završite poslove u dvorištu kakvi su košenje trave, uređivanje ograde, orezivanje voća. Raspremanje podruma, garaže ili nekih drugih prostorija koje služe za odlaganje nepotrebnih stvari biće mnogo lakše u dvoje. Uz priču, druženje i lagani rad, vreme svakako brže prođe.
Majci uvek možete pomoći u spremanju ručka, pospremiti po kući, usisati ili oprati veš umesto nje, kako biste je poštedeli dodatnih zamaranja. Možete umesto nje otići do pošte, ili platiti račune, posetiti samoposlugu ili pekaru.
Ukoliko su vašim roditeljima potrebni lekovi, možete otići do obližnje apoteke umesto njih. Ako su pak bolesni, prošetajte im kućnog ljubimca, skuvajte supu ili čaj. Ako niste dovoljno blizu, pošaljite im makar jednu poruku na dan da se raspitate za njihovo zdravlje, ili ih pozovite makar jednom u toku dana. Taj poziv vama neće oduzeti više od par minuta vremena, a njima će puno značiti, ako ništa bar da znaju da su im deca dobro i da sa te strane budu mirni.
Jednom godišnje setimo se njihovog rođendana i čestitajmo im, a isto to važi i za slavu. Izdvojmo ponekad malo vremena za šoljicu kafe ili čaja sa njima, za kratku šetnju po parku, omogućimo im druženje sa unucima. Sve to će u mnogome doprineti zdravlju naših dragih roditelja koji će biti i više nego radosni zbog takvih naših postupaka. Videće u kakve smo plemenite osobe izrasli i biće ponosni i na nas, ali i na sebe, što su nas takve podigli.
Zato odvojte dovoljno vremena za svoje roditelje i ne žalite zbog toga. Bar povremeno izadjite iz ove zbrke života i užurbanog tempa da provedete kvalitetno vreme sa svojim bitnim i dragim ljudima koji su vas doneli na ovaj svet i kojima svakako dugujete zahvalnost.

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.