Izvor: Blic, 08.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim privrednicima ukraden autobus na parkingu u Bugarskoj

NIŠ - Autobus prevoznika „Vero trans" iz Ražnja ukraden je u nedelju popodne sa parkinga ispred trgovinskog centra „Metro" nadomak Sofije u Bugarskoj, zajedno sa ličnim prtljagom oko 30 privrednika iz Niša koji su se vraćali sa sajma u Plovdivu. Nesvakidašnja krađa desila se u trenutku dok su se putnici i vozač nalazili u kupovini u „Metrou".

Vozač autobusa Veroljub Milovanović, koji je i vlasnik „Vero transa", kaže da još ne može da se načudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako je ostao bez vozila koje mu je ukradeno bukvalno pred očima.

- Ušao sam na kratko u „Metro" da kupim kese za usisivač. Taman sam bio na kasi kada sam video kako autobus odlazi sa parkinga. Izleteo sam iz megamarketa i počeo da vičem „Ukradoše autobus". Pozvao sam sofijsku policiju sa benzinske pumpe i obavestio ih o krađi. Kažu da u Bugarskoj takav slučaj do sada nisu imali, veli Milovanović.

Autobus marke „sanos" proizveden je 1991. godine, ali je, kako navodi Milovanović, bio repariran u „mercedesu".

- Autobus je bio zaključan a ključevi su još uvek kod mene. Po snimku sa kamera na parkingu vidi se da ga je vozio profesionalac jer je velikom brzinom napustio taj prostor. Čuo sam da se u Bugarskoj kradu automobili, ali nisam mogao ni da naslutim da će neko da ukrade autobus. Nadam se da će bugarska policija da ga pronađe jer ni kradljivcima neće biti lako da sakriju vozilo dugačko 12 metara - kaže Milovanović. Privrednici iz Niša, koji su se od 3. oktobra nalazili na sajmu u Plovdivu preko jedne niške turističke agencije, vratili su se u Srbiju uz pomoć dva mini busa, ali bez prtljaga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.