Srpska poezija između stand-up i monodrame

Izvor: RadioCity.rs, 30.Mar.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska poezija između stand-up i monodrame

U petak, 31. marta, od 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, gostuje predstava “Stand down“.
„Stand down sa Nebojšom Milovanovićem je predstava u formi između stand-up i monodrame koja je nastala kao potreba glumca da govori poeziju velikih srpskih pesnika. Nebojša je napravio vreme za sebe i velike srpske pesnike, a u tom vremenu svoju ravnopravnu ulogu ostvaruje i publika. Stand down je najbolja kombinacija njegovih ličnih autoironičnih i duhovitih ispovesti koje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vrhunskom veštinom povezuje sa temom pesama koje izgovara“, rekli su organizatori.

Pred niškom publikom, na sceni će se naći i bend Orasi, koji je na veoma zanimljiv način uključen u predstavu. Takođe, svako izvođenje ima novog gosta, koje predstavi daje drugi tok i osobenost.
Nebojša Milovanović u ovom specifičnom komadu govori poeziju Brane Petrovića, Dobriće Erića, Ljubivoja Ršumovića, Miroslava Antića, Ljubomira Simovića, Branka Miljkovića, Vladislava Petkovića Disa, Matije Bećkovića, Vita Nikolića.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.