Srednjoškolci “Apdejtovani“ uz novi časopis

Izvor: RadioCity.rs, 30.Maj.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci “Apdejtovani“ uz novi časopis

Savet učenika grada Niša kreirao je magazin “Apdejt“, u kome se nalaze tekstovi isključivo đaka srednjih škola. Cilj ovog časopisa je informisanje mladih o svim aktivnostima koje ih interesuju.
„Svi smo se dogovorili da bi bilo lepo da se i učenici i roditelji i profesori informišu. U časopisu su i najave događaja koji predstoje, ali i izveštaji sa onoga što se dogodilo, a sve iz ugla učenika. Gledamo da bude zanimljivo da bi se prodavalo, tu su i recepti za smutije, najave >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << žurki, ali i kulturni sadržaji. Planiramo da uključimo i sportski sadržaj, pa se nadamo da će tek postati popularan“, objašnjava Mila Miladinović, učenica 3. razreda Gimnazije “Svetozar Marković“.
Tako su na stranicama majskog broja “Apdejta“ svoje mesto našle priča o Nadeždi Petrović, preporuke za pozorište i bioskop, reportaža iz Sarajeva i ostalo.

Nakon ovog broja sledi letnja pauza, a urednici okupljeni oko “Apdejta“ vratiće se napunjenih baterija novim temama početkom sledeće školske godine, kada će u septembru biti objavljeno novo izdanje.
Inače, “Apdejt“ je jedini srednjoškolski časopis, ali ne samo u Nišu već na jugu Srbije. Pored tekstova, fotografije i uređivanje rade sami srednjoškolci. Nastao je kao rezultat rada na projektu “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.