“Srbija protiv nasilja” u Nišu: Večeras blokada pružnih prelaza

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2023, 09:24

“Srbija protiv nasilja” u Nišu: Večeras blokada pružnih prelaza

Od 18 sati počinje četvrti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, a ovog puta učesnici planiraju da se okupe ispred Gradske kuće i da na kraju blokiraju pružne prelaze u Vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića, kako bi ukazali na problem sa prugom u centru grada.

Kako je ranije najavljeno, okupljanje će biti ispred Gradske kuće, gde su prethodna dva protesta završena. Osim pružnog prelaza na Obilićevom vencu, biće blokiran i onaj u Dimitrija Tucovića, objavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << aktivistkinja Danijela Vujošević.

Do tamo će učesnici ići preko Milojka Lešjanina, Vardarskom do Jovana Ristića i Trga Mije Stanimirovića, gde će napraviti krug i blokirati prelaze.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Protesti i blokade će večeras biti organizovani u 29 gradova širom Srbije, a pored Niša, na jugu će biti protesne šetnje u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Kuršumliji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Odložen protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2023

Protest koji je trebalo da bude održan danas od 18 sati u Nišu odložen je za sledeću subotu, kaže Đorđe Stanković, narodni poslanik Narodne strane u Nišu. Organizatori protesta će, kako dodaje, biti ispred Gradske kuće i danas, a građanima predlažu da sačuvaju energiju za 8. jul...Četvrti...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.