Sneg ne prestaje, saobraćaj veoma otežan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2011, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg ne prestaje, saobraćaj veoma otežan

BEOGRAD,NOVI SAD -

Zbog snega koji i dalje pada u Srbiji i temperature ispod nule, saobraćaj je veoma otežan i usporen, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na Zlatiboru je visina snežnog pokrivača 45 santimetara, na Kopaoniku 34, a na Crnom vrhu 50 santimetra.

Na glavnim putevima snega ima do pet santimetara, saopštilo je jutros preduzeće "Putevi Srbije".

Na deonicama puteva kroz useke i klisure učestala je pojava odrona.

Na graničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 15 minuta.

Zbog radova je zatvorena naplatna rampa "Tranšped" na auto-putu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, zbog čega se vozila usmeravaju na sledeću naplatnu stanicu Vrčin, a ne radi ni naplatna stanica "Smederevo" gde je alternativa petlja Požarevac.

U Novom Sadu 35 ekipa Zimske službe JKP "PUT" je intervenisalo tokom cele prethodne noći na saobraćajnicama grada i prigradskih naselja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U više ciklusa je tokom jučerašnjeg po podneva i tokom noći sneg uklanjan sa kolovoza, ali su padavine trajale više od 24 sata i izazvale efekat meteorološke nepogode.

Saobraćajnice I i II prioriteta su bile prohodne, ali se saobraćaj kretao veoma otežano. Po dojavama saobraćajne policije problemi u saobraćaju su nastajali isključivo zbog ne prilagođene vožnje i uključivanja u saobraćaj bez zimske opreme.

Najveći problem je nastao u predvečernjim satima kada se šleper sa prikolicom, koji je dolazio iz putnog pravca Beograda, pokvario na Kaćkom mostu, koji je inače delimično zatvoren za saobraćaj zbog pripreme za rekonstrukciju. To je izazvalo potpunu blokadu saobraćaja na ovoj deonici, kao i na svim prilaznim ulicama ka tom putnom izlazu (Partizanska, Temerinska, Bajči Žilinskog...). Ekipe Zimske službe JKP "PUT-a" nisu mogle da priđu ovoj lokaciji i obave redovno čišćenje maršute od grada prema Šangaju i Kovilju. Vozilo koje je zbog tehničke neispravnosti izazvalo pravi saobraćajni kolaps u saobraćaju uklonjeno je sa mesta dešavanja tek oko 21 čas

Oko 60 radnika Zimske službe JKP "PUT-a" je učinilo vanredne napore tokom prethodne noći kako bi obezbedili osnovnu prohodnost saobraćajnica I i II prioriteta za jutarnji špic i uz pomoć saobraćajne policije i nadzornih organa uradili sve da se obezbede i osposobe najkritičnija mesta u gradu i okolini.

Upozorenje vozačima da maksimalno prilagode vožnju ovim vanrednim vremenskim uslovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otežan saobraćaj zbog snega

Izvor: B92, 25.Feb.2011

Beograd -- Zbog snega koji i dalje pada, saobraćaj je veoma otežan i usporen, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Sneg koji već pet dana skoro neprekidno pada u Srbiji je usporio saobraćaj i od vozača zahteva da budu posebno oprezni...U planinskim predelima ima i po pola metra snega, ali su svi...

Nastavak na B92...

Oprezno zbog snega

Izvor: RTS, 25.Feb.2011

Usled neprekidnih padavina i povećanja snežnog pokrivača, saobraćaj je na celoj putnoj mreži u Srbiji otežan. Zabeležen je i veliki broj saobraćajnih nezgoda. Iz nadležnih službi apeluju na maksimalan oprez...Prema podacima iz Javnog preduzeća Putevi Srbije na kolovozima prvog i drugog prioriteta...

Nastavak na RTS...

Sneg otežava saobraćaj

Izvor: EMportal, 25.Feb.2011

Sneg koji je padao cele noći i temperature ispod nule dovele su do otežanog odvijanja saobraćaj, saopštio jutros Auto-moto savez Srbije.

Nastavak na EMportal...

Otežan saobraćaj zbog snega

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Feb.2011, 03:59

BEOGRAD Sneg koji u Srbiji neprekidno pada već nekoliko dana, do danas nije izazvao veće probleme na putevima, mada je saobraćaj na mnogim deonicama usporen i otežan, pa se vozačima savetuje poseban oprez.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.