Smeće i deponije u celom Nišu i okolini i dalje najčešći prijavi problem

Izvor: JužneVesti.com, 13.Mar.2024, 11:09

Smeće i deponije u celom Nišu i okolini i dalje najčešći "prijavi problem"

Gomila smeća, divlje deponije i otpad, prvi su komunalni problemi na koje se Nišlije žale putem platforme "Prijavi problem" Južnih vesti. Problem prave i neuređeni, zapušteni trotoari, kao i radovi na vodovodnoj mreži.

Nedostatak kanti za otpatke na autobuskoj stanici u Ulici Čedomira Krstića u Pasi Poljani, prijavljuju meštani i navode da se jedna od najprometnijih stanica i ulica nalazi u đubretu.

Deca tu silaze iz autobusa za školu, svuda je đubre >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zato što nema nijedne jedine kante. Limenke, flaše i kese od užine su na sve strane - pišu čitaoci.

Autobusko stajalište u Ulici Čedomira Krstića; foto: čitalac Sličan problem prijavljuju i stanovnici Bubnja i napominju da kontejnera nema ni stajalištu okretnice Bubanj.

Na uglu ulica Zeke Buljubaše i Vinareve građani napominju da se nalazi divlja deponija i napominju da se duž pruge svakodnevno taj otpad povećava. Deponija je problem i meštana Ulice Ledi Pedžet na Panteleju, a građani preko aplikacije Prijavi problem pišu da đubreta ima i na trotoarima.

Prijavljivali smo problem Komunalnoj inspekciji i jednom je problem rešen kada su poslali Medinine kamione i odneli sve, ali se problem nastavlja već dugi niz godina. Odatle izlaze pacovi, a mala deca u ulici ne mogu da se sklone na trotoar ako naiđu kola, niti mogu da se igraju - kažu nezadovoljni građani.

Ulica Drvarska; foto: čitalac U Drvarskoj ulici u centru Niša takođe se smeće nalazi i na ulici i na trotoaru, dok stanovnici Kopernikove ulice kažu da imaju kontejnere ali da ih komunalni radnici preskaču i ne prazne.

Selo Supovac kod Niša; foto: čitalac Meštani Supovca kraj Niša takođe pišu da su kontejneri na ulazu u selo sklonjeni, te da se od tada gomila otpad.

Ulica Gavrila Principa; foto: čitalac Na početku Ulice Gavrila Principa stanovnici tvrde da je vodovodna ekipa intervenisala pre više od 14 dana i prijavljuju problem da je po završetku radova rupa samo zatrpana većom količinom peska.

Zatrpane su stepenice prema ulici, a prilikom svake kiše pesak se spira i raznosi niz ulicu. Otežan prolaz pešacima, a onima koji se teže kreću i potpuno onemogućen. Komunaalni inspektori Opštine Palilula, koja je u neposrednoj blizini su potpuno nezainteresovani za rešavanje problema - prijavljuju građani.

Ulica Srđana Aleksića; foto: čitalac U Ulici Srđana Aleksića, koja se nekada zvala Save Kovačević, građani prijavljuju da je vodovodna cev pukla pre više od 10 dana i da se sliva kroz dve ulice. Navode da je problem prijavljen i da još uvek nije bilo intervencija. Takođe kažu da je na istom mestu i prošle godine pukla cev.

Kod Kvantaške pijace prema Niškoj Banji, ima razno rastinje koje izlazi kroz ogradu na put i smeta vozačima pri vožnji. Veoma je opasno jer vozači se sklanjaju u unutrašnju traku i može doći do kontakta vozila - još jedan je od prijavljenih problema.

Ćutanje institucija i nadležnih, smatraju građani da je ipak veći problem, od prijavljenih problema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.