Izvor: Politika, 19.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenik makedonske tajne policije uhapšen u Nišu

Martin Drakulevski, jedan od četvorice uhapšenih zbog zloupotrebe kreditne kartice, službenik je makedonske UBK

Skoplje – Među četvoricom makedonskih državljana koji su pre tri dana uhapšeni u Nišu, jer su bili uhvaćeni u kupovini sa falsifikovanim kreditnim karticama je i Martin Drakulevski, službenik makedonske tajne policije.

Ova vest nije iznenadila makedonsku javnost i makedonsku policiju, odnosno Upravu za bezbednost i kontrašpijunažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (UBK) jer pomenuti obaveštajac je već bio akter u sličnom poslu i u Makedoniji.

Verodostojnost informacije potvrđena je „Politici” u MUP-u Makedonije. Visoki funkcioner makedonske policije nam je rekao da je reč o pripadniku tajne službe „koji će lično snositi odgovornost za počinjeno delo”.

Kako nezvanično saznajemo, ime Drakulevskog bilo je na falsifikovanoj kreditnoj kartici koja je nađena kod dvojice kriminalaca koji su prošlog novembra uhapšeni u Štipu prilikom „operacije” sa falsifikovanim kreditnim karticama u tom gradu na jugoistoku zemlje.

Nije poznato zašto je makedonska policija tom prilikom zataškala taj podatak, ali će na to pitanje sigurno odgovor dati Unutrašnja kontrola u MUP-u Makedonije, koja inače ima posla preko glave s obzirom na to da je sve veći broj policajaca koji su uhvaćeni u nezakonitim poslovima.

Prema zvaničnim policijskim podacima, tokom protekle godine o zakon se ogrešilo 600 pripadnika policije od kojih su 52 otpuštena iz službe, a među njima je i 60 policajaca protiv kojih je poveden krivični postupak.

Drakulevski i njegovi kompanjoni su falsifikovali kodove kreditnih kartica čiji su vlasnici državljani Brazila, Japana i Tajlanda. Zanimljivo je da je informacija o hapšenju službenika makedonske tajne policije u Nišu, u ovdašnjim medijima propraćena komentarima čitalaca iz kojih se može pročitati da je „otac Drakulevskog takođe visoki službenik UBK-a, okoreli kriminalac...”.

M. Radenković

[objavljeno: 20/02/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonski "špijun" uhapšen u Nišu

Izvor: Mondo, 20.Feb.2009, 10:37

Među četvoricom makedonskih državljana uhapšenim u Nišu gde su uhvaćeni u kupovini sa falsifikovanim kreditnim karticama je i službenik makedonske tajne policije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.