Slučaj teškog ubistva bio pred studentima na simulaciji suđenja

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj teškog ubistva bio pred studentima na simulaciji suđenja

Poput pravnog suđenja, od prvog pijavljivanja na sudu, do izricanja presude i to na slučaju koji je pre nekoliko godina rešen u Nišu - tako je izgledala jučerašnja simulacija suđenja održana na Pravnom fakultetu u Nišu, kome je prisustvovao veliki broj studenata, ali i srednjoškolaca koje ova materija zanima.

Ova simulacija suđenja privukla je veliki broj mladih, koji su pratili slučaj teškog ubistva koji se pre nekoliko godina našao pred Višim sudom u Nišu. Postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su ovog puta vodili studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta. Na simulaciji suđenja razmatran pravi slučaj, veliki broj studenata i srednjoškolaca pratio; foto: J. C.

Slučaj teškog ubistva je, kažu, okončan u korist optuženog, odnosno doneta je oslobađajuća presuda na osnovu glasova više od 200 prisutnih posmatrača.

Pravni fakultet Univerziteta u Nisu neguje tradiciju organizovanja simulacije sudjenja , koja je od velike koristi za nase studente, jer ih na vreme priprema za stvarne sudnice koja ih očekuje - izjavio je dekan Goran Obradovic.

Na simulaciji suđenja razmatran pravi slučaj, veliki broj studenata i srednjoškolaca pratio; foto: J. C. Prisutni su bili oduševljeni simulacijom koja je delovala kao pravo suđenje, dodaju organizatori, a dosta toga su i naučili jer je u publici bilo i mnogo mladih koji tek planiraju da se ubuduće bave advokaturom i pravom.

Simulaciju suđenja organizovali su Pravni fakultet u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata prava i mladih pravnika (ELSA Niš) i "Moot court" debatnim i besednickim klubom IUSTITIA.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.