Slike Stefane Jovanović izložene u Niškom kulturnom centru

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2021, 09:39

Slike Stefane Jovanović izložene u Niškom kulturnom centru

U okviru obeležavanja Dana makedonske kulture u Nišu, zainteresovani će moći da pogledaju izložbu slika Piroćanke Stefane Jovanović koja će biti otvorena večeras od 18 sati u Niškom kulturnom centru.

Faze nastanka samih radova, navode organizatori, oslikavaju faze ili stanja duha u trenutku stvaranja.

Reč je o nekoj vrsti dnevničnih zapisa, traženju suštine u svakodnevnom. Misao se nalazi i vodi liniju kao gradivni element - najapstraktniji i najopštiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << element crteža i slika. Takav jezik je univerzalan i može se čitati na više načina. Samostalnost manjih celina stvara neobične forme različitih vizuelnih mogućnosti. One izražavaju snagu i razgraničavaju prostor - navode organizatori.

Autorka je trenutno na master studijama slikarstva u Nišu, a iza sebe ima desetak likovnih izložbi.

Organizatori izlože su Niški kulturni centar i Udruženje Makedonaca Vardar Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.