Skup protiv urbanističkog nasilja ponovo u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2024, 17:22

Skup protiv "urbanističkog nasilja" ponovo u Nišu

“Matine za naše terenče” - naziv je drugog skupa koji Udruženje “Nišlije da se pitaju” organizuje povodom najave izgradnje novog naselja sa 2.500 stanova na Paliluli, sa zahtevom da se taj plan poništi. Protest je zakazan za nedelju, 3. mart, od 11 sati. Okupljanje je kod spomenika Mokranjcu.

Ovog puta biće održan i “matine”, do 13 sati, na terenu iznad stare ciglane, gde je u planu izgradnja novog, “elitnog” naselja.

Kako navode organizatori, tom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prilikom će pokloniti lopte deci Palilule, a pozivaju i druge građane da to učine.

Pozivamo sve građane Palilule i Niša da nam se pridruže u druženju i odbrani pluća Palilule od urbanističkog nasilja - poručuju iz Udruženja.

Prvi skup “Stop urbanističkom nasilju” održan je 21. februara ispred Skupštine Niša, sa zahtevom da se poništi plan koji predviđa izgradnju naselja. Taj plan usvojili su odbornici gradskog parlamenta ranije u februaru.

Na prvom protestu okupljeni su poručili da ne žele beton, solitere, poplave i kič, već park, zelenilo i sportske terene. Osim poplava, strahuju i od mogućnosti nastanka klizišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.