Skoro 30.000 građana u Nišu vakcinisano protiv kovida

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2021, 10:55

Skoro 30.000 građana u Nišu vakcinisano protiv kovida

Niš je prema podacima nadležnih i dalje najbolji po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, a u Domu zdravlja navode da je skoro 30.000 ljudi do sada primilo vakcinu protiv kovida. Najviše je korišćena kineska, a direktor DZ Milorad Jerkan kaže da je od juče dostupna i vakcina ruskog proizvođača Sputnjik.

Jerkan je jutros govorio za RTS, gde je ponovo rečeno da je Niš jedan od najboljih gradova po broju vakcinisanih protiv koronavirusa, jer je od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vakcinacije imunizovano oko 20 % punoletnih građana.

Najviše je onih koji su primili vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm, oko 25.000 njih, a Jerkan kaže da je završena revakcinacija Fajzer vakcinom koju je dobilo oko 2.000 građana, najviše zdravstvenih radnika.

Juče je počela i vakcinacija Sputnjik vakcinom, skoro 540 vakcina smo aplikovali. Kineske vakcine smo dali negde oko 25.000 i očekujemo da od 9. februara krene i ta revakcinacija. Dnevno u proseku vakcinišemo između 1.000 i 1.500 Nišlija, imali smo dane kada je bilo i preko 4.000 - navodi Jerkan.

Od naredne nedelje osim građana koji budu dolazili da prime prvu dozu neke vakcine, počeće i revakcinacija kineskom, ali Jerkan kaže da su obezbedili više od 50 zaposlenih i da ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

Vakcinu protiv kovida mogu da prime samo oni koji su se zvanično prijavili preko portala e-uprave ili telefonom, a dobijaju SMS sa terminom i mestom, a Jerkan kaže da ih i Dom zdravlja podseća kada i gde da dođu na vakcinaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vakcinisano 330 gradjana Tutina

Izvor: SandzakPress.net, 05.Feb.2021

Vakcinu protiv koronavirusa do sada je primilo oko 330 gradjana Tutina, od kojih je svega 16 zdravstvenih radnika, rekao je danas epidemiolog Doma zdravlja u ovom gradu Mithat Eminović. Eminović je za radio Sto plus ocenio da odziv gradjana nije zadovoljavajući, ali i da se u poslednjih nekoliko dana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.