Školovani kadrovi doveli dansku kompaniju u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školovani kadrovi doveli dansku kompaniju u Niš

U niškom pogonu danske kompanije za proizvodnju i distribuciju elektronskih komponenti “Mikelsen elektroniks”, koji je danas zvanično počeo rad, u narednih nekoliko godina trebalo bi da bude zapošljeno od 100 do 150 radnika.

Ovo su na otvaranju niškog pogona na Čamurlijskom putu najavili gradonačenik Niša Zoran Perišić i izvršni direktor kompanije Jurgen Haberl. Posao u ovoj firmi trenutno ima 15 Nišlija.

Ovo je veliki dan za Niš, iako je zaposleno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << samo 15 Nišlija. Mi ne delimo kompanije na velike i male, već na one koje su prepoznale Niš kao dobro poslovno okruženje i one koje ćemo ubediti da to urade - rekao je Perišić.

Direktor danske kompanije je rekao da je Niš izabran za otvaranje pogona jer ima dugu tradiciju elektronske industrije i dobre stručnjake.

U Nišu se osećam kao kod kuće što mi daje sigurnost da smo napravili dobar izbor i načinili veliki korak. Naši kupci u Danskoj navikli su na dobar kvalitet proizvoda, a niska cena ovde ne znači i niži kvalitet, već i ovde nastavljamo sa kvalitetnom proizvodnjom - rekao je Jurgen Haberl.

“Majkelsen elektronik”, osnovan još 1971. godine, proizvodi kablove za vetrenjače za dansko tržište. Posluje i u Švedskoj, a bavi se sastavljanjem kablova, hotmelt i inkapsulacijom i livenjem elektronskih delova u kalupe, projektima sastavljanja i testiranja, kao i distribucijom senzora, konektora, ferita i kalemova, prekidača, utikača i razdelnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.