Škole bez droge - sigurno mesto za đake

Izvor: RadioCity.rs, 26.Jun.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole bez droge - sigurno mesto za đake

Prisutnima će se obratiti direktor Instituta za javno zdravlje, prof dr Branislav Tiodorovic, profesor atletike na Fakultetu za fizičku kulturu u Nišu i bivši olimpijac, prof dr Aleksandar Raković i direktor OŠ „Dušan Radović“, Božidar Stošić.
„Svetska kampanja protiv droga poziva mlade da unaprede i očuvaju svoje zdravlje. Prvi korak je informisanost o drogama. Roditelji, nastavnici i drugi zainteresovani pojedinci takođe mogu da se uključe u kampanju. Postoji više >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << načina za to, a neki od njih su i širenje duha kampanje ili učestvovanje u manifestacijama povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, 26. juna“, poručuju organizatori.
Škola bez droge – sigurno mesto za đake je program koji se sprovodi od 2005. godine kroz niz projekata koji imaju za cilj da se spreči prisustvo psihoaktivnih supstanci u školama u Srbiji. Nijedan pojedinac, ni porodica ili zajednica nisu sigurni na mestima gde postoji promet ilegalnih droga. Ova kampanja želi da motiviše ljude da se uključe u sprečavanje prisustva droga u školama.

Tokom deset godina koliko se sprovodi, program Škola bez droge – sigurno mesto za đake, je pokazao zavidne rezultate u smanjenju prisustva narkotika u školama (10% narkotika manje na godišnjem nivou).

Program u Srbiji sprovodi mreža nevladinih organizacija sa Udruženjem menadžera primarne zdravstvene zaštite Srbije na čelu, u saradnji sa vladinim sektorom na čelu sa Institutom za javno zdravlje Niš, uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta Srbije i Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti. 
Tim eksperata čine najreferentniji stručnjaci iz svih oblasti vezanih za ovu problematiku.

Celokupan događaj pomogli su DON DON, NLB Banka i Grad Niš, a podršku su pružile i mnoge javne i poznate ličnosti.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.